Sensibilisering

 

Bloggen

De Platform Geletterdheid Blog brengt verhalen over geletterde mensen en de uitdagingen van geletterdheid vandaag in onze snelle, multimediale maatschappij. Wil je ook schrijven als gastblogger? Mail dan naar caroline.gielens@vocvo.be.

Bekijk de blog over geletterdheid hier.

 

Campagnes

De Week van de Geletterdheid sensibiliseert Vlaanderen over de diverse gezichten van geletterdheid. Bekijk de infographic van de campagne ‘Jong en Geletterd’ (7-13 september 2015) hier.

De Digitale Week zet elk jaar digitale activiteiten en de mogelijkheden van ICT in de kijker. Da's toch handig, dat internet richt zich vooral tot senioren die vandaag nog niet online zijn. 

In de Week van de Alfabetisering maakt de Stichting Lezen en Schrijven tijd voor taal. Ieder jaar op 8 september zet UNESCO laaggeletterdheid op de internationale agenda tijdens de International Literacy Day.

 

Ambassadeurs en ervaringsdeskundigen

Ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen op gebied van laaggeletterdheid. Dankzij de Federatie van Centra voor Basiseducatie kan je hen uitnodigen en met hen in gesprek gaan.

Opgeleide ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting werken in alle sectoren van de armoedebestrijding. Ze ondersteunen mensen en maken armoede meer begrijpbaar.

Meer weten over ambassadeurs laaggeletterdheid en ervaringsdeskundigen in armoede

 

Getuigenissen

Bekijk hier getuigenissen over werken aan geletterdheid. 

 

 

 

Heerlijk Helder

Juristen, verzekeraars, financiële instellingen, overheidsdiensten, ambtenaren en vele anderen verpakken hun boodschap vaak in nodeloos onbegrijpelijke taal. Toch is iedereen gebaat bij Heerlijk Heldere communicatie. Daarom lanceerde Hautekiet een campagne en verzamelde hij goede en slechte voorbeelden van klare taal op www.heerlijkhelder.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronny verbetert zijn schrijfvaardigheid

Gerry verbetert haar Nederlands

Sylvie ontdekt haar mogelijkheden

Eric krijgt promotie

Georges solliciteert voor een nieuwe job

Meneer Strubbe en de iPad2
 

Rolanda leert met de computer werken

Jan Vanderhaeghen in 'De Laatste Show'

Het memorandum van jongeren in armoede

Digitale kansen voor mensen in armoede