Voorstelling van het Jaarboek 'Armoede in België 2017'

De staatssecretaris voor Armoedebestrijding en de POD Maatschappelijke Integratie gaven de opdracht om een zevende editie van het federale Jaarboek over armoede en sociale uitsluiting en het beleid daarover, op te stellen. Deze opdracht werd toevertrouwd aan CeRIS (het Centre de Recherche en Inclusion Sociale) van de Universiteit Bergen in samenwerking met POS+ (Participation, Opportunities, Structures) van de Universiteit Gent en met em. prof. dr. Jan Vranken.
 

Colloquium

Ter gelegenheid van de voorstelling van het boek 'Armoede in België. Jaarboek 2017', organiseert de POD Maatschappelijke Integratie het colloquium "Sociale grondrechten: van symbool naar hefboom in armoedebestrijding?".

Julien Van Geertsom (POD Maatschappelijke Integratie) en  Zuhal Demir (Staatssecretaris voor Armoedebestrijding) openen het colloquium. Prof. dr. Kenneth Nelson geeft een presentatie. Ten slotte is er een panelgesprek met prof. dr. Bea Cantillon (UA), Nicole Mondelaers (La Strada) en prof. dr. François Maniquet (UCL).

Ontdek het volledige programma hier.
 

Praktisch

Datum: vrijdag 13 oktober 2017, van 9.30 tot 13 uur
Locatie: Résidence Palace, Wetstraat 155, 1040 Brussel
 

Info en inschrijven

Meer informatie vind je hier.
Schrijf je hier in.

 

04-10-2017